FÆRDER NASJONALPARKSENTER

Færder nasjonalpark download (10).jpeg

Færder nasjonalpark ligger øst for Nøtterøy og Tjøme, og på Tjømes syd- og sydvestside. Nasjonalparken ble opprettet i august 2013. Store deler av området ble vernet allerede i 2006 som landskapsvernområde. Inne i verneområdet ligger det et tjuetalls naturreservater, som er opprette særlig av hensyn til sjøfuglene. Området er registret som et utvalgt kulturlandskap, som er de mest verdifulle kulturlandskapene vi har i Norge.

Besøkssenter Færder nasjonalpark ble åpnet i juni 2015 av H.M. Dronning Sonja og befinner seg på Verdens Ende på sydspissen av Tjøme. Besøkssenteret er autorisert av Miljødirektoratet og har som oppgave å formidle kunnskap om Færder nasjonalpark. Den permanente utstillingen "På kanten av havet" er en nyskapende digitalbasert opplevelse der man kan leke seg til læring, forståelse og omsorg for naturen. Utstillingen er gratis for skoleklasser. Andre etasje byr på en enestående panoramautsikt over Verdens Ende og Færder nasjonalpark. I senterbutikken finner man produkter som er lokalprodusert, økologiske og med gode historier bak. Man får også kjøpt litteratur og suvenirer. Restauranten Verdens Ende Spiseriet holder til i samme bygning. Redaktører for Færder nasjonalpark på Facebook: Cecilie Notø - Besøkssenter Færder nasjonalpark Bente Molvig - Besøkssenter Færder nasjonalpark Bjørn Strandli - Nasjonalparkforvalter Birgit Brosø - Besøkssenter våtmark Ilene Reidun Mangrud - Fylkesmannen i Vestfold Anne Sjømæling - Oslofjordens Friluftsråd