Alna Ridesenter

I dag har vi et herlig ridesenter som skal være et sted for alle som har lyst til å drive med hester. Uansett kjønn, religion, tykkelse på lommebok, funksjonsfrisk eller ikke, eller etnisk tilknytning og alder. Det er hestene som skal være i fokus - og det gode helsearbeidet de gjør for oss mennesker. Her gir de oss masse tilbake i forhold til å holde kroppen i aktivitet, gi oss mestringsfølelse og lære oss å være konsekvente og ha orden. Og ikke minst lærer de oss å samarbeide. De er fantastiske til å lese kroppsspråk og kan lære oss en masse om det.

I 1990 begynte Trosterudstallen arbeidet med å få flyttet stallen inn i bedre lokaler. Og vi ønsket oss et ridehus. Nye dyrevernsregler kom og enda mer press på å få flytte oppsto. Takhlyden var for lav, det manglet nødutgang (fra 2etg og ned). Østmarka Rytterklubb hengte seg på og takket være Oslo Kommune sto det i 2006 en splitter ny stall med ridehus oppe! Endelig kunne vi gi de tilbudene vi visste var gode for folk. Tenk, vi hadde til og med fått toaletter! Det fantes ikke på Trosterudstallen..

52631579_10155796422926513_2216782451399720960_o.jpg


Men det hadde sin pris. Vi trengte et lån på 3,5 mill. Men som mange andre byggeprosjekter ble alt mye dyrere enn forutsett. Lånet ble på 10 mill... Låneavdragene var drepen! Men igjen stilte Oslo Kommune opp. Etter et par år med hjelp til betaling av avdrag, slo kommunen til! Etter alt arbeidet med å forsøke å forklare hvorfor ting var som de var, og hvilket samfunnsnyttig arbeid hestene bidro med, kom gaven fra Oslo Kommune. 6 mill til resten av lånet! Hvilken glede!!

Vil med dette takke alle foreldre, ryttere, politikere, foreninger, engasjerte enkeltpersoner og vårt eget styre i Stiftelsen Alna Ridesenter med Torgeir Skovdahl i spissen, for all hjelp gjennom alle disse årene!

Vil også takke for alle gaver, bidrag og prosjekter som gjør at vi har stor aktivitet og kan gi et rikt og variert tilbud.

Nå ser vi fremover og skal utvikle stallen vår til å bli enda bedre og bli det tilbudet den fortjener å være!