Back to All Events

Stranger Within - utstilling og forestilling med Mia Habib og Jassem Hindi

  • iNterkulturelt Museum 5 Tøyenbekken Oslo, Oslo, 0188 Norway (map)

Stranger Within

Mia Habib & Jassem Hindi

Utstilling og forestillinger 11.-20. oktober

Interkulturelt Museum, Tøyenbekken 5, OsloStranger Within er et hjemsøkt landskap, der ting som tilsynelatende har forsvunnet kommer opp igjen. De begynner å oppføre seg rart: ødelegger ting, får kroppen til å skjelve, tar form av truende skikkelser. En historie satt til det grisgrendte nord, der landet tærer på det som gjenstår av dagslys. Fremmede agenter ligger på lur. De er laget av drivved, plast og kjøtt. De er allestedsnærværende og skifter stadig form, forråder sine egne hensikter. Forestillingen er som laget av en søvngjenger, vi vet aldri hvor den går.

picture one stranger within (1).JPGDansekunstnerne Mia Habib og Jassem Hindi har de siste to årene opptrådt hjemme hos folk, fra Tromsø, Alta og Kirkenes i nord til Tøyen i sør. En forestilling i bytte mot en middag, en kaffe eller en stund rundt kjøkkenbordet. Å jobbe på egenhånd, ute blant folk, langt borte fra studioet, har gitt Habib og Hindi armslag til å utforske rollen til kunstneren som en fremmed. Ideene er kanskje abstrakte, men de jobber konkret. De har samlet på samtaler, bilder og historier fra menneskene som har invitert dem hjem til seg. Selv kaller de det en poetisk praksis. Kunstnerne bruker gjenstander de har funnet, lydopptak, fantastisk-realistiske dikt og sine egne kropper. Hver forestilling skapes i fellesskap, aldri helt lik, og for hver utgave inviterer de gjesteartister de har møtt langsmed veien i nord. Utstillingen er åpen 12. - 20. oktober, kl 11-16 (mandag stengt). Gratis inngang!Se forestillingen 11.-14. og 16.-18. oktober kl 19.

Billetter kr 100,-Les mer: http://www.blackbox.no/tittel/stranger-within/ Produsert av TrAP og Mia Habib Productions i samarbeid med Black Box teater og Interkulturelt Museum