Back to All Events

Oslo Pix-spesial // Elena Ferrante

OSLO PIX 2019 // Filmfestival inviterer til Ferrante-dag på NFkino Saga tirsdag 4. juni, med fest, panelsamtale og to filmvisninger.

Vi starter kvelden med å invitere til mini-fest i vår utendørs festivalgate, med italiensk musikk, mat og drikke.

Kl. 18.30 viser vi dokumentaren Ferrante Fever av Giacomo Durzi, som handler om fenomenet Elena Ferrante og hennes forfatterskap. Filmen kombinerer arkivklipp, intervjuer med størrelser som Jonathan Franzen og Roberto Saviano, og ikke minst utdrag fra Ferrantes egne refleksjoner i bokform. Den går til røttene av Ferrantes internasjonale gjennombrudd og drøfter kvalitetene ved bøkene som har bergtatt lesere verden over.

Etter filmen blir det panelsamtale om Ferrante, ledet av kritiker Janneken Øverland. Deltakere: redaktør Cathrine Sandnes, oversetter Kristin Sørsdal og Maren Bjørseth, regissør av Min briljante venninne på Oslo Nye Teater.

Kl. 20.45 avslutter vi kvelden med Mario Martones L’Amore molesto fra 1995, en filmatisering av Ferrantes roman «Kvelande kjærleik». Billetter til denne visningen legges ut for salg 16. mai.

Arrangementet er et samarbeid mellom Oslo Pix, Det Norske Samlaget, Oslo Nye og Det italienske kulturinstitutt i Oslo - IIC Oslo

Oslo Pix
Festivalsommeren starter 3.–9. juni 2019 med tredje utgave av Oslo Pix. Da ruller vi den røde løperen ut mellom Saga og Klingenberg, og slår dørene opp på nye Vega Scene, til en uke med film, festivalstemning, opplevelser og oppdagelser. Festivalen har også en visjon om å ta filmen ut i byen, og vi ønsker å vise film på nye måter. Les mer om festivalen her: http://oslopix.no/no/ og følg årets festivalevent her: https://www.facebook.com/events/561784767637856/

MIN BRILJANTE VENNINNE på Oslo Nye Teater:
Elena Ferrantes store krønike om barndomsvennene Lila og Elena tok Norge med storm da bøkene kom i nynorsk oversettelse i 2015 og påfølgende år. Vi følger deres intense vennskap gjennom en tøff oppvekst i Napoli på 50-tallet og fram til vår tid. Dramatiseringen av Ferrantes episke verk er en maratonoppsetning som varer i ca. 6 timer inklusive 3 pauser.
Norgespremiere 5. september 2019 på Oslo Nye Teater
Les mer her: https://oslonye.no/min-briljante-venninne/

58443342_2241700385927050_7272443559951728640_n.jpg