Back to All Events

Alle presidentens menn med introduksjon av Bob Woodward - Oslo Pix

Se filmen om Watergate-avsløringen som felte President Nixon og gjorde journalistene Bob Woodward og Carl Bernstein til forbilder for generasjoner av undersøkende journalister på OSLO PIX 2019 // Filmfestival.

Før filmen inviterer vi til debatt om vilkårene for kritisk journalistikk i dag med Hege Moe Eriksen (NRK), Jon Olav Egeland (Dagbladet) og Silje Sjursen Skiphamn (faktisk.no).

Deretter blir det en kort introduksjon av Bob Woodward som besøker Oslo.

Visningen er støttet av Stiftelsen Fritt Ord og er gjort i samarbeid med Oslo Redaktørforening, Oslo Journalistlag og A Comic Soul.

Bob Woodward stiller i dybdeintervju med Anders Gievær på Colosseum kino 4. juni: https://www.facebook.com/events/348223745735906/

Om filmen
Presidenten er Richard Nixon. Alle hans menn – horden av rådgivere, stabssjefer og pressesekretærer – prøver å fjerne sporene etter Nixons innblanding i Watergate-saken: et innbrudd i Demokratenes hovedkvarter, på oppdrag fra Republikanerne, for å stjele informasjon om presidentvalgkampen i 1972. Mot alle disse menn står to journalister i Washington Post, Bob Woodward og Carl Bernstein – spilt av Robert Redford og Dustin Hoffmann. De får etter hvert hull på saken, som feller Nixon og for all ettertid huskes som 1970-tallets store politiske skandale.


Om Oslo Pix
Festivalsommeren starter 3.–9. juni 2019 med tredje utgave av Oslo Pix. Da ruller vi den røde løperen ut mellom Saga og Klingenberg, og slår dørene opp på nye Vega Scene, til en uke med film, festivalstemning, opplevelser og oppdagelser.
Les mer om festivalen på http://oslopix.no/no/ og følg årets festivalevent her: https://www.facebook.com/events/561784767637856/

59347722_2251811721582583_9017644778413621248_n.jpg
Earlier Event: June 5
Mio, min Mio
Later Event: June 5
Mio, min Mio - Nordland Teater