Back to All Events

MIDTÅSEN BARNEFESTIVAL

  • Midtåsen Sandefjord Norway (map)

Midtåsen barnefestival er en festival i festivalen, og er etter det vi erfarer den eneste barnefestivalen i landet som er tuftet på klassisk musikk og temaer. To oppsetninger alternerer i sommerperioden. Disse ledes av de profesjonelle sangerne og musikerne sammen med unge talenter fra regionen – sangere og dansere. Barn for barn – er ett av våre viktige fokus i presentasjonen av klassisk musikk for barn og unge – derfor skal lokale barn/unge også være delaktige som aktører i oppsetningene.

2165250032.jpg

Alf Prøysen er en av våre store klassiske forfattere og sangskapere. Vi som var så heldige å vokse opp med ham på barnetimen og barne-tv, ser at det er viktig at vi ivaretar hans unike skatt ved å presentere tekstene og sangene for dagens unge publikum – de må ikke bli glemt. Vi kaller årets nye forestilling: Prøysen på Midtåsen – og den spilles ved Steinrøysa neri bakken. Naturen i parken inviterer til Blåbærtur, fokus på blomster og dyr, fugler og insekter, og starter i Bakvendtland. Blir det deilig sønnavind så tar vi en vals, og med en positiv glød slutter det hele med håpet om at Du skal få en dag i mårå. Sangerne Vigdis Unsgård Rikke Haughem og Frank Havrøy og pianisten Ståle Ødegården leder forestillingen sammen med alle de unge utøverne.

I fjor lagde vi forestillingen Fra Astrid Lindgrens sangverden som ble spilt på tre sceneområder ved tjernet inne i skogen på Midtåsen. En rekke av de herlige sangene – kjente og ukjente – som er komponert til de nå klassiske fortellingene om Emil, Pippi, Karlson på taket, Ronja og Mio min Mio ble svært godt mottatt av barn i alle aldere. Mye allsang engasjerte også et stort publikum. I år gleder sangerne Désirée Baraula, Rikke Haughem og Mads Wighus seg til å videreutvikle forestillingen sammen med rundt 30 dansende og syngende barn og unge samt pianisten Joakim Biondi. Allsang blir like viktig i år, og er også en sentral del av Prøysen-forestillingen.

FORESTILLINGENE I MIDTÅSEN BARNEFESTIVAL

Fra Astrid Lindgrens sangverden: 10. – 12. – 14. -17. – 19. og 21. juli kl 17.00
Prøysen på Midtåsen: 11.- 13. – 15. – 18. – 20. og 22. juli kl 17.00

Billetter kr 150,-

Billettsalg fra 2. mai hos Norli bokhandel, Storgata 9 – tlf 476 58 439 og på Hjertnes kulturhus – tlf 33416760 eller på hjertnes.no