Back to All Events

Midtåsen Kulturfestival


  • Midtåsen Sandefjord (map)


Årets fokusmusiker
 under Midtåsen kulturfestival i juli er Eivind Holtsmark Ringstad. Den fantastiske bratsjisten som i sin tid vant Virtuos – og dermed representerte Norge under Eurovision Young Musicians på rådhusplassen i Wien. Han vant der også! Siden har han konsertert i inn- og utland og debutert i selveste Wigmore Hall, vært Statoil-musiker og blitt tildelt bl.a Arve Tellefsens musikkpris samt Karolineprisen. I år er han også valgt ut som BBCs New Generation Artist – og er vår fokusmusiker!

I Ringstads hovedkonsert onsdag den 18. juli – som vi har kalt nettopp New Generation Artist – framfører han et fantastisk program med duoer sammen med pianisten David Meier. De spiller C. Francks utrolig flotte Sonata i A-dur,   R. Schumanns Märchenbilder op. 113, Tartinis Djeveltrille-sonate og musikk av F. Schubert og E. Ysaye.

Ringstad spiller også to forskjellige programmer under sine Silence Concert i skulpturpaviljongen. Den første er en ren solokonsert hvor han spiller Bachs Suite nr. 1 i G-dur, Regers Suite nr. 1 i g-moll, Paganinis Caprice nr. 9 og Vieuxtemps Capriccio i c-moll. Den andre Silence Concert er sammen med Guro Kleven Hagen på fiolin. De gir oss en ren norsk konsert med musikk av Brustad, Nordheim og Handel/Halvorsen.

maaneskinnssonaten-08072018.jpg

Guro Kleven Hagen var vår fokusmusiker i fjor, og er nylig ansatt som konsertmester i Den Norske Operas orkester – som den yngste konsertmester som noen gang er ansatt i et orkester her i landet. I år er hun med på 5 konserter under Midtåsen kulturfestival. Særlig spennende er hennes Silence Concert – søndag 15. og lørdag 21. juli – hvor hun framfører J. S. Bachs Sonata i C-dur til improvisert dans av Nasjonalballettens solist Eugenie Skilnand.

Vi synes det er fantastisk å ha med disse utmerkede representantene for den yngre garde norske musikere – og ikke minst ha dem på programmet sammen med noen av de mest rutinerte utøverne vi har. Grieg Trio starter hele kammermusikkserien tirsdag den 10. juli. Det internasjonalt svært anerkjente ensemblet består av Sølve Sigerland, fiolin, Ellen M. Flesjø, cello og Vebjørn Anvik, klaver, og de spiller et herlig program bestående av Griegs Andante con moto, Beethovens Trio i G-dur op. 1 nr. 2 og Mendelssohns Trio i d-moll op. 49.

Deretter kommer Tor Espen Aspaas, klaver – som er professor på Norges Musikkhøgskole – direkte fra festivalen i Bad Kissingen for først å gi oss Chopin – balladenes hemmeligheter fredag den 13. juli. I tillegg til å fremføre flere av de vakre balladene, kåserer han herlig rundt stykkenes hemmeligheter. Søndag den 15. julileder han Impresjonismens mestere. Konserten er i anledning markeringen av at det er 100 år siden Claude Debussy døde. Tom Ottar Andreassen, solofløytist i Oslofilharmonien og professor på NMH, Kjersti Rydsaa, cello, og Guro Kleven Hagen er også solister i denne konserten som presenterer musikk av Debussy, Maurice Ravel og Francis Poulenc.

Det er få pianister som dekker et så vidt spekter av musikkgenre som vår faste, utmerkede akkompagnatør Ivar Anton Waagaard. Førsteamanuensis på Norges Musikkhøgskole og en aktiv konsertpianist som har spilt inn en CD med klavermusikk av George Gershwin. Tirsdag den 17. juli får han med seg alle våre sangere i konserten Amerikansk Gullalder – Gershwin og Bernstein. Waagaard er også svært god på å kåsere om musikken og komponistene, og med sangerne Désirée Baraula, Rikke Haughem, Vigdis Unsgård, Frank Havrøy, Mads Wighus og Ole Morten Velde, så blir dette helt topp!

Alle de nevnte sangerne setter et sterkt preg på hele festivalen. De gjør hovedrollene i forestillingene under Midtåsen barnefestival, på de daglige Cafékonsertene og på Måneskinnssonaten i parken som åpner festivalen søndag den 8. juli. Tradisjonen tro blir det Fransk aften lørdag den 14. juli i Bankettsalen på Scandic Park Sandefjord, og i Arnebergstuen på Midtåsen inviterer vi tilOperetteaften fredag den 20. juli – begge kvelder med 5-retters meny, drikke og herlig sang og musikk.

Vi gleder oss også til å samarbeide med de nye driverne på Midtåsen. Unike Hoteller under ledelse av Morten Christensen har overtatt driften av det praktfulle stedet, og vi ser fram til å videreutvikle et felles, bredt kulturelt tilbud til glede for alle – i totalt 36 forestillinger. Her er det bare å nyte fra øverste hylle!

Ved de daglige Cafékonsertene som finner sted på terrassen foran villaen kl 12.00 i perioden 10. – 22. juli (unntatt mandag 16. juli), stiller vi med 4 konsertgrupper – to forskjellige klassiske grupper, én gruppe med Grieg-musikk og én med musikal- og filmmusikk. To ungdommer som er valgt ut som Årets talenter deltar også under Cafékonsertene.

Det å ivareta og videreutvikle Midtåsen som kulturarena koster mye. Vi ønsker derfor å fortsette med et kulturelt initiativ for å prøve å bidra til denne videreutviklingen. Derfor vil Café-delen av Cafékonserten koste kr 100,-. For denne prisen kan man velge mellom: kake/kaffe, kake/mineralvann, et glass vin – eller få kr 100,- i fratrekk på regningen dersom man ønsker å spise en av de herlige lunsjrettene som serveres. Konsertdelen er gratis for alle som er medlemmer av KI – for de som ikke er medlemmer koster konserten kr 100,-. Barn og unge under 18 år får konsertdelen gratis.

Billettsalget starter tirsdag den 2. mai hos Norli bokhandel, Storgaten 9 – tlf. 476 58 439 og på Hjertnes kulturhus – tlf. 33416760 eller hjertnes.